V Rožnově začíná rekonstrukce vlakového nádraží

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Vlakové nádraží v Rožnově pod Radhoštěm čeká rozsáhlá rekonstrukce. Od srpna do května příštího roku projde obnovou kolejiště i nádražní budova. Během dvou měsíců budou muset cestující využít náhradní autobusovou dopravu.

Novou podobu získá kolejiště, kde vzniknou dvě bezbariérová nástupiště. Vybuduje se parkoviště s přístupem od Lidlu, chodník u ulice Zemědělská a vznikne nový hlídaný přístřešek na kola. „Nádraží nebude přístupné jen z jižní strany od silnice I/35, ale také ze severu. Ze Zemědělské ulice projdete úhlopříčně chodníkem nebo můžete někoho přivézt autem a vyložit ho na krátkodobém parkovišti,“ přiblížila místostarostka města Kristýna Kosová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Rekonstrukcí projde také nádražní budova. Tu čeká změna vnitřních dispozic, nové prostory pro odbavení, bezbariérový přístup a také toalety pro veřejnost. Všechny práce vyjdou na 175,8 milionu korun.

Po dobu rekonstrukce nádražní budovy bude zajištěno fungování pokladny, čekárny a WC pro cestující v mobilních buňkách. Provizorní nástupiště vznikne u drogerie DM. Po dobu letošního listopadu a prosince budou muset cestující využít náhradní autobusovou dopravu.

Vizualizace: město Rožnov pod Radhoštěm
Vizualizace: město Rožnov pod Radhoštěm