Mašinky a hračky ve Výtopně Jaroměř

NÁCHODSKO – Na tento víkend se můžou těšit milovnicí vlaků, čeká je tradiční oblíbená akce. Při ní se mohou zájemci projet na zahradní parní železnici, k vidění budou modely z LEGO kostek, Merkuru, Kovapu, papíru a další mašinky a hračky. To však není zdaleka všechno.

V Kulíškově herně si mohou malí i velcí nejen pohrát se stavebnicemi, ale také si prohlédnout provozní modelové kolejiště, funkční modely parních strojků. I tento rok bude ke shlédnutí zahradní parní železnice, na které se budete moci svézt, a to platí také o velkých mašinkách.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zajímavostí budou modely z LEGO kostek, vlastní stavby nadšenců z kostky.org, a to nejen kolejiště, ale i třeba vesmírné základny. Děti si můžou zkusit balanční bludiště z kostek nebo ovládat LEGO vlak. „Akci budeme připravovat od pátku ráno, přes jednu kolej v rotundě stavíme pódium, na kterém poté modely vystavujeme. V posledních letech byla účast na akci kolem 1 500 návštěvníků za oba dny, očekáváme podobnou návštěvnost i letos,“ říká za pořadatele Matěj Fries.

Akce proběhne 6. a 7. srpna vždy od 9 do 16 hodin. Vstupné: 80 Kč dospělí, 60 Kč studenti, důchodci, ZTP, děti 6 až 15 let, 40 Kč děti 3 až 6 let, 220 Kč rodinné vstupné (2 dospělí a až tři děti) a děti do 3 let zdarma.