Spící ženě na nudistické pláži na Brněnské přehradě ukradl kolo oblečený mladík

BRNO – Zápletku jako inspirovanou slavnými filmy o francouzských četnících řešili v úterý brněnští strážníci. Naléhavý telefonát o konfliktu větší skupiny osob je totiž přivedl přímo na nudistickou pláž u přehrady.

U Brněnské přehrady jedna z rekreantek spokojeně usnula na dece, když vtom ji probudil křik ostatních, že jí někdo krade kolo opřené o blízký keř. Ohlédla se a uviděla mladíka prchajícího s jejím bicyklem v hodnotě přibližně 30 tisíc korun. V tu chvíli za ním vyběhl celý houf nudistů. Muž si k útěku neprozřetelně vybral směr do kopce. Po pár metrech tedy podle svědků kolo odhodil a běžel ke zdejšímu bufetu, kde ho skupina pronásledovatelů pak dopadla. Jeden z přihlížejících zavolal na linku 156. Šestadvacetiletý mladík se ukryl pod deskou stolu, kolem něhož si až do příjezdu hlídky městské policie posedali rozzlobení návštěvníci pláže, aby nemohl uprchnout. „Poznat dotyčného nebylo pro strážníky nijak složité. Kromě toho, že ho ostatní neustále hlídali, byl mezi nimi jediný oblečený. S ohledem na hodnotu kola ho strážníci předali jako důvodně podezřelého z trestného činu a hrozí mu vězení,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.