U Hošťálkové vzplál les, který hasilo dvanáct jednotek hasičů

ZLÍNSKÝ KRAJ – Po dnešním poledni byl vyhlášen 3. stupeň požárního poplachu v lese blízko obce Hošťálková. Na místo dorazilo 12 jednotek hasičů, nápomocný byl i vrtulník s bambi vakem.

Požár pět let starého lesa byl v nepřístupném terénu na ploše 150 na 150 metrů, lokalizovat se ho podařilo ve dvě hodiny odpoledne. Na hřišti v Ratiboři bylo zřízeno plnící místo pro vrtulník, z obce se také odebírala voda z vodovodního řádu. „I když na místě foukalo, hasičům se dařilo držet oheň pod kontrolou a ten se dále nerozšiřoval. Místo požáru bylo rozděleno do tří bojových úseků,“ informoval nadpraporčík Roman Žemlička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K ohni bylo povoláno 14 jednotek ze stanic Vsetín a Holešov a jednotky dobrovolných hasičů obcí Hošťálková, Jablůnka, Ratiboř, Bystřička, Chvalčov, Hovězí, Valašská Polanka, Vsetín, Jarcová, Kašava, Pržno a Kateřinice. Hasební práce provádělo celkem dvanáct jednotek, na místo dorazil také vyšetřovatel hasičů. O stravu a pitný režim se postaralo vedení obce Hošťálková.