Náraz nákladního auta do domu ve Strážnici: Řidiče museli hasiči vyprostit

HODONÍN – V pátek půl hodiny po poledni se stala závažná dopravní nehoda ve Strážnici. Nákladní auto narazilo do rodinného domu. Zraněného řidiče záchranáři převezli do nemocnice.

Silnice z Bzence do Strážnice je za mostem přes Baťův kanál ve městě neprůjezdná. Policisté odklání dopravu. Při nehodě  nákladního auta do domu se těžce zranil jeho řidič. Hasiči ho museli vyprostit z kabiny a předat ho záchranářům. „Jednalo se o muže, který utrpěl vážná zranění potom, co najel do domu. Na místě byl také vrtulník letecké záchranné služby, vzhledem k povaze zranění jej ale kolegové převezli do bohunické fakultní nemocnice sanitkou,“ uvedla mluvčí záchranářů Barbora Truksová Zuchová. Podle některých očitých svědků nedal řidič vybouraného náklaďáku přednost na stopce a vjel do cesty červenému náklaďáku. Zřejmě se lekl a strhl to k domu.  Červený náklaďák pak do něj ťuknul a postrčil ho do domu. Opravený plot po loňské havárii opět je dole a nově zbudovaný chodník je rozbitý. Rybářská a Bzenecká ulice jsou stále ucpané a neprůjezdné.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.