Hracholusky: Užijte si koupání a vodní atrakce na přehradě

Milujete přírodní koupání, plavbu lodí, vodní atrakce a rádi sportujete? Pak neváhejte a vyrazte na přehradu Hracholusky, která je ideálním místem k rekreaci. Najdete ji v krásném romantickém údolí na řece Mži nedaleko Plzně. Nepřeberné množství aktivit učiní z vašeho výletu či dovolené nezapomenutelný zážitek. Přehradu Hracholusky prostě musíte zažít!

Přehrada Hracholusky je úžasné místo pro koupání i sporty

Když sluníčko smočí své paprsky ve vodě, jemný vánek rozčeří vodní hladinu a teplo a vůně léta slibuje hezký den, tak to je ten pravý čas vyrazit k vodě. Vydejte se na výlet k přehradě Hracholusky. Splní vám každé přání. Čeká vás zde báječné přírodní koupání. Travnaté pláže s pozvolným vstupem do vody uvítají jak rodiny s dětmi, tak senioři. Na obou březích přehrady Hracholusky najdete několik ubytovacích míst, například rekreační střediska, kempy, chatky; přespat můžete i ve stanu. Sportovní areály zase nabízí prostor pro trávení volného času a dovolené na hracholuské přehradě. Můžete si zde zahrát minigolf, tenis, beach volejbal, milovníky vodních sportů určitě potěší možnost jachtingu, potápění, a dokonce si můžete užít vodní lyžování.

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Vodní elektrárna Hracholusky – Plzeň sever. Autor: Itsd-foto. Zdroj: Creative Commons BY-SA 4.0
Vodní elektrárna Hracholusky – Plzeň sever. Autor: Itsd-foto. Zdroj: Creative Commons BY-SA 4.0

Proč je přehrada Hracholusky atraktivní?

Je to proto, že se zde můžete nejen koupat a dopřát si vodní i rekreační sporty, ale také plavbu lodí. Pravidelnou lodní dopravu v sezóně zajišťuje Transkemp Hracholusky. Loď Plzeň, která brázdí hladinu přehradní nádrže po 20 km dlouhé plavební dráze, vyplouvá z přístaviště v autokempu u hráze přehradní nádrže a zastaví na šesti zastávkách. Zda a kdy loď vyplouvá si ověřte na webových stránkách Lodní doprava Transkemp Hracholusky.

Poznejte okolí přehrady Hracholusky autem, pěšky i na kole

Už jste si hracholuskou přehradu užili plnými doušky? Co takhle poznat i její okolí? Malebné údolí vodní nádrže Hracholusky obklopují skalnaté stěny a lesy zvoucí k procházkám. Prozkoumejte nedalekou zříceninu hradu Buben, poznejte historické město Stříbro a klášterní kostel Kladruby, skvost Santiniho barokní gotiky, nebo navštivte Zoo Plzeň.
Poznejte okolí hracholuské přehrady ze sedla kola a vydejte se na projížďku po cyklotrase 37. Prochází mnoha turisticky zajímavými místy.
Přehrada Hracholusky na řece Mži, která vznikla vybudováním sypané hráze v roce 1964 a zaplavením malebného údolí řeky Mže, je skvělým místem pro rekreaci. Zapište si tento tip do itineráře svých výletních cílů.

Přehrada Hracholusky u Čerňovic. Autor: Itsd-foto. Zdroj: Creative Commons BY-SA 4.0
Přehrada Hracholusky u Čerňovic. Autor: Itsd-foto. Zdroj: Creative Commons BY-SA 4.0

Místo výletu

Kraj: Plzeňský
Okres: Plzeň a Tachov

Kontakt

Povodí Vltavy
Holečkova 8
150 00 Praha 5 – Smíchov

tel.: +420 221 401 111
e-mail: pvl@pvl.cz
web: www.pvl.cz

Tip na fajn výlet

Víte, že klášter Plasy stojí na vodě? Poznejte unikátní stavbu, která by se bez vody zřítila.