Nevrátil půjčený obytný vůz za víc než milion korun. Pátrá po něm policie

STRAKONICE – Strakoničtí kriminalisté v červenci tohoto roku vyhlásili pátrání po muži Ladislavovi Ř. a po obytném vozidle za víc než jeden milion korun, které si v červnu vypůjčil. Do současné doby ho ale nevrátil a policistům se jej nedaří vypátrat. Proto se obrací na veřejnost.

Jak uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková, hledaný muž je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. „Obytné vozidlo Citroen ADRIA MATRIX M 670 SL, registrační značky 7AM5631 si na základě sepsané smlouvy vypůjčil, ale ve smluveném termínu 12. června 2022, ani do současné doby, ho nevrátil. Odcizením vozidla vznikla majiteli škoda v celkové výši jeden milion tři sta tisíc korun,“ sdělila Nováková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ladislav Ř. (zdroj Policie ČR)

Hledaný muž se podle informací policie zdržuje na neznámém místě v České republice a stále se ho nedaří vypátrat. „Podle posledních zjištění byl jeho výskyt zaznamenán v Praze a okolí, ale také v Plzni a v Brně. Obytný vůz pravděpodobně užívá ke svému bydlení a může tak být někde zaparkovaný,“ zkonstatovala policejní mluvčí. Z vyšetřování vyplývá, že muž ke své přepravě může využívat i jiná osobní vozidla, například z půjčoven.

„Jakékoli informace k výskytu či pohybu hledaného muže či obytného vozu sdělte na kterémkoli policejním oddělení nebo na tísňové lince 158. Pomoci by mohli také majitelé půjčoven, kde si hledaný může vypůjčit další osobní vůz,“ žádá Nováková.