Zlínská zoo se letos chystá uvítat 700 000. návštěvníka

ZLÍN – Jednu z nejúspěšnějších sezón za více než sedmdesátiletou historii zažívá letos Zoo Zlín. Na konci srpna zahrada přivítala již 600 000 návštěvníků, jen v srpnu sem zavítalo rekordních téměř 160 000 osob. Pokud se bude návštěvnost vyvíjet podle dlouhodobých statistik, s velkou pravděpodobností zoo poprvé v historii překoná počet 700 000 návštěvníků v jednom roce.

Návštěvníky táhne do zahrady hned několik lákadel. „Letos jsme otevřeli novou expozici pro damany a africké ptáky, obrovským magnetem je Jaguar Trek, největší expozice pro jaguáry v Evropě,“ vyzdvihl ředitel zoo Roman Horský.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lidé uvidí jaguáry v rozlehlém výběhu, při komentovaném krmení je mohou sledovat, jak se potápí v jezírku a loví ryby. „Podle ohlasů jsou návštěvníci z expozice nadšeni. Oceňují, jaký komfort a prostor jsme jaguárům dopřáli. Bereme to jako potvrzení, že rozvoj zoo kráčí správným směrem,“ těší ředitele.

Pokud vše půjde stejně i nadále, zahrada letos uvítá 700 000. návštěvníka. Na šťastlivce čekají výjimečné dárky, poděkování však chystá i obyvatelům města Zlína. „Město Zlín, náš zřizovatel, v letošním roce slaví výročí 700 let od první zmínky o městě. Přáli bychom si k této sedmistovce přidat i tu naši v podobě 700 000 návštěvníků, bylo by to krásné propojení. A v této souvislosti bychom rádi dali dárek také obyvatelům města. Zlíňáci při nás vždy stáli a stojí, často slýchám, jak moc jsou na naši zoo pyšni. Při překonání hranice 700 000 osob pro ně chystáme speciální a výjimečné překvapení, které nemá v historii zoo obdoby,“ prozradil ředitel Roman Horský.