2×2 plná divadla! Tak začala v Národním divadle moravskoslezském 104. sezóna

OSTRAVA – Sobotním a nedělním galavečerem odstartovala o prvním zářijovém víkendu 104. divadelní sezona v NDM. V průběhu několika hodin se na jevištích Divadla Antonína Dvořáka i Divadla Jiřího Myrona objevila více než stovka účinkujících napříč všemi uměleckými soubory divadla.

Jak tomu bylo zvykem před pandemií koronaviru, během sobotního i nedělního galavečera si diváci mohli vychutnat ukázky jak ze stávajícího repertoáru, tak chystaných premiér.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

První část večera se odehrála v Divadle Antonína Dvořáka, kde program zahájil ředitel NDM, Jiří Nekvasil, za doprovodu členů činoherního souboru v rolích hasičů a havířské dechovky. Ve „Dvořákovi“ došlo na balet i operní zpěv, a to v ukázkách kusů děl Smetany, Wagnera a dalších. Z pestrého baletního programu jmenujme třeba ukázky z Louskáčka a Coppélie.

Po přestávce program pokračoval v Divadle Jiřího Myrona, kde si na své přišli zejména milovníci muzikálu. Velký prostor zde byl dán zejména chystaným novinkám, mezi kterými jmenujme hru Producenti, nebo uhrančivý pěvecký výkon Lukáše Vlčka a Michaely Horké v ukázce z připravovaného muzikálu Sweeney Todd.

Mezi taneční čísla, která sklidila bouřlivý aplaus v Divadle Jiřího Myrona patří bezesporu Carmen a Mahlerovy vzpomínky.

Večer zakončily ovace ve stoje, závěrečné defilé všech účinkujících, přípitek na pódiu i dvojí přání Jiřího Nekvasila. Ten by chtěl, ať divadlo lidem dělá radost a také, aby diváci do NDM chodili nadále v hojném počtu. Proč tedy nevyrazit hned na první premiéru letošní sezóny, kterou je 17. září Bouřlivá plavba autora Toma Stopparda?