Vsetín se zapojí do Dne bez aut, nabídne MHD zdarma i pestrý program

VSETÍN – Ve dnech 21. – 23. září se Vsetín zapojí do Evropského týdne mobility, který si klade za cíl zpropagovat alternativní způsoby dopravy vhodné pro lidské zdraví i životní prostředí. Na zájemce čeká jeden den městské hromadné dopravy zdarma i bohatý program.

Ve středu 21. září si Vsetíňáci nemusí kupovat jízdenky, celý den je bude vozit MHD zdarma. O den později se od 9 do 16 hodin na Dolním náměstí uskuteční hlavní část kampaně Den bez aut. Obyvatelům bude k dispozici knihovnička s čítárnou, lékotéka a tvoření pro děti, které se dočkají i různých soutěží či jízdy na segwayi. Český červený kříž ukáže, jak správně poskytnout první pomoc, městská policie poradí, jak se chovat v silničním provozu, Líska otevře férovou kavárničku a Eko-kom připraví vzdělávací program na téma ekologického nakládaní s odpady. Akce vyvrcholí v pátek, kdy bude pro děti z mateřských škol otevřeno dopravní hřiště na Trávníkách.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.