Kroměřížané se dočkají opravy silnice v Těšnovicích

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížská radnice chystá opravu komunikace v místní části Těšnovice. Jde o silnici v nejstarší části Těšnovic, která rekonstrukci nutně potřebuje. „Pokud zastupitelstvo vzešlé z nových voleb bude s tímto investičním záměrem srozuměno, první etapa prací by mohla být zařazena do rozpočtu na příští rok,“ uvedl místostarosta Vratislav Krejčíř.

Silnice se dělí na několik úseků, které na sebe navzájem navazují. „Součástí akce je jejich kompletní rekonstrukce zahrnující i úpravu sjezdů, odvodnění a vybudování nového podélného parkovacího stání a u něj stání pro kontejnery na odpad. Opraveny budou i chodníky u křižovatky s krajskou cestou a místo pro přecházení, které umožní bezbariérový vstup na vozovku,“ popsala záměr vedoucí odboru regionálního rozvoje Simona Prečanová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Oprava proběhne ve dvou etapách. Náklady na první se odhadují na 10,7 milionu korun, ta druhá by měla vyjít na 4,4 milionu korun.