VIDEO: Vysadil migranty v Břeclavi a ujížděl policistům na Bratislavu. Dopadli ho na Slovensku

BŘECLAV – V neděli ráno pronásledovali jihomoravští policisté nebezpečného převaděče téměř až do Bratislavy. Ten totiž krátce předtím u břeclavského obchodního centra pohotově vysadil 23 migrantů a snažil se z místa navíc nenápadně zmizet.

Obyvatelé Břeclavi ohlásili v neděli ráno na tísňovou linku policistů, že před obchodním centrem převaděč vysadil z auta skupinu migrantů a odjel.  Do následného pátrání se zapojilo několik hlídek. Na dálnici D2 se převaděče marně pokusily zastavit. Muž za volantem na rozsvícené majáky zareagoval prudkým dupnutím na plyn a začal hlídce zběsile ujíždět až na Slovensko. Policisté ale v pronásledování na pokračovali i tam a během několika minut za kličkující dodávkou urazili desítky kilometrů. Řidič je svou dodávkou opakovaně blokoval a dokonce se je pokusil i několikrát vytlačit ze silnice. Až poblíž slovenské obce Lozorno převaděč ujíždění raději vzdal, vjel na pole a bleskově utekl do lesa. Pokus to byl marný, podezřelého muže totiž zanedlouho vypátrali slovenští kolegové. „Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Od začátku tohoto roku do 25. září zajistila jihomoravská policie celkem 8241 cizinců a zadržela 65 převaděčů. Jen od 1. do 25. září hlídky policistů zajistily celkem 4867 cizinců a zadržely 32 převaděčů. Za rok 2021 bylo na jižní Moravě zajištěno celkem 483 cizinců.