Vážná nehoda u Předklášteří: Osobní auto skončilo na střeše, pro zraněné letěl vrtulník

BRNO-VENKOV – Ve čtvrtek v poledne došlo k vážné nehodě osobního automobilu na silnici 385 u obce Předklášteří na Brněnsku. Auto skončilo na střeše, tři lidé se v něm zranili. Na místě zasahoval i vrtulník.

Hasiči ošetřili jednoho zraněného, psycholog poskytl posttraumatickou péči pro spolujezdkyni z auta. Další dva zraněné ošetřili záchranáři. „Na místo jsme vyslali několik prostředků včetně vrtulníku. „Jednoho muže s těžkými zraněními jsme po ošetření letecky transportovali do Fakultní nemocnice Brno. V péči jsme měli i druhého muže s těžkými zraněními, kterého jsme po ošetření směřovali na urgentní příjem do Nemocnice u svaté Anny. Ženu jsme se středně těžkými zraněními převezli rovněž do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Dechová zkouška řidiče byla negativní. Doprava baly na místě řízena kyvadlově. Po odvezení zraněných osob sanitkou a vrtulníkem hasiči zabezpečili auto proti požáru a zasypali sorbentem únik pohonných hmot. Pomocí vyprošťovacího vozu přetočili auto na kola, pomohli s naložením na odtahovou službu a uklidili vozovku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.