Veselský přístav se dočká rozšíření. Ředitelství vodních cest začalo s výstavbou provozní budovy

HODONÍN – V přístavu Veselí nad Moravou vyroste přímo na břehu Baťova kanálu nová provozní budova, jejíž součástí bude nové informační centrum.

V září byla zahájena stavba nové provozní budovy v přístavu ve Veselí nad Moravou, jehož součástí bude nové informační centrum. Jedná se o prostor laguny, přímo na břehu Baťova kanálu. Již v květnu 2021 se slavnostně otevřel modernizovaný a rozšířený rekreační přístav Veselí nad Moravou na Baťově kanále. Stále je však v prioritách města Veselí poskytnout lidem moderní a tolik potřebné místo pro odpočinek. Proto budou i nadále probíhat potřebné kroky a realizace jednotlivých etap. „Jedná se o druhou etapu stavby rozšiřování celého přístavu, a to na základě uzavřené smlouvy o spolupráci mezi Ředitelstvím vodních cest a Veselím nad Moravou,“ uvedl starosta Petr Kolář. Začátkem září došlo k předání staveniště stavební firmě Moravská stavební unie MSU s.r.o., které byla po výběrovém řízení zadána výstavba nové provozní budovy. „V tuto chvíli se můžeme těšit na nové informační centrum celého přístavu, které by mělo sloužit nejen pro Veselany, ale samozřejmě pro návštěvníky přístavu, a to od jara 2023,“ dodal starosta.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.