Nájezd na strojírenský veletrh v Brně byl první den plynulý. Policisté očekávají větší nápor

BRNO – V souvislosti se startem Mezinárodního strojírenského veletrhu policisté očekávají v Brně dopravní komplikace. Ve středu a ve čtvrtek se očekává nápor návštěvníků ještě vyšší než v úterý.

První den strojírenského veletrhu nepřinesl v okolí brněnského výstaviště zásadní dopravní problémy. V areálu i jeho blízkém okolí parkovalo přes 3200 automobilů a téměř tři desítky autobusů. Podobný počet vozidel zaznamenali policisté při veletrhu v roce 2019. Hlavní příjezd od D1 z exitu 190 přes Pisárecký tunel k bráně číslo 8, kde je velkokapacitní parkoviště, byl po většinu ranní špičky vcelku plynulý. Stejně tak i z ostatních směrů nezaznamenali dopravní policisté výrazné problémy. V dalších dvou dnech se očekává, že do Brna zamíří ještě větší počet návštěvníků. „Stále tedy platí, že pro klidný a včasný příjezd na Výstaviště je nutné vyrazit na cestu s časovou rezervou,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.