VIDEO: Zeď na Znojemské ulici v Jihlavě připomíná život a dílo Gustava Mahlera

JIHLAVA – Malba na staré zdi na ulici Znojemská oživuje vzpomínky na světoznámého skladatele a dirigenta Gustava Mahlera. Jejím autorem je francouzský malíř a ilustrátor Vincent Chignier.

Na velkoformátové malbě s tématem slavného skladatele pracoval Vincent Chignier od poloviny září. „Nebylo to vůbec jednoduché. Ta zeď je stará, a navíc se stáčí. Nepřálo mi ani počasí, barva mi tekla,“ vzpomínal umělec.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

I přes několikadenní deštivé počasí se malba na dvacetimetrové zdi nakonec podařila. „Jde o dílo, které nemá široko daleko obdoby,“ podotkla jihlavská radní a zároveň iniciátorka projektu Silvie Čermáková. Vernisáž díla doprovodilo filharmonické trio Filharmonie G. Mahlera ve složení Dita Urbánková Čeledová – flétna, Stanislav Žaloudek – housle a Petr Lisý – violoncello.

Gustav Mahler se narodil v roce 1860 v Kalištích u Humpolce a v Jihlavě prožil dětství. Zemřel 18. května 1911 ve Vídni.