Policisté cvičili zákroky proti agresivním fanouškům

HRADECKO – Několik desítek policistů, včetně psovodů, si v útrobách zimního stadionu v Hradci Králové trénovalo zákroky proti neukázněným hokejovým fanouškům. Součástí výcviku byli také strážníci z Městské policie Hradec Králové, s nimiž policisté při konání sportovních či kulturních akcí často spolupracují.

K výcviku došlo během této středy. „V různých modelových situacích si policisté krajské pořádkové jednotky vyzkoušeli řadu postupů, které mohou v reálných podmínkách při rizikových sportovních či kulturních událostech zúročit. Do cvičení byli zapojeni i policisté působící v antikonfliktních týmech, jejichž základním úkolem je na akcích předcházet agresivnímu chování osob prostřednictvím komunikace,“ uvedl náměstek ředitele vnější služby Petr Dušek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Výcvik se uskutečnil po dohodě s Robertem Horynou ze společnosti Mountfield HK, a.s., která zimní stadion provozuje a rovněž díky vstřícnosti Střední školy veřejnoprávní Třebechovice pod Orebem (TRIVIS – Třebechovice pod Orebem, s.r.o.), jejíž studenti byli v roli figurantů.