Jeden z pavilonů školy bude brzy hotový

HRADEC KRÁLOVÉ – ZUŠ Střezina je největší školou svého typu v republice, zhruba před tři čtvrtě rokem zde byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce. Práce jsou členěny na etapy, v jednom z pavilonů již probíhají dokončovací práce a čeká se na kolaudaci.

Na začátku roku byla zahájena první etapa rekonstrukce ZUŠ Střezina. Ta spočívá v revitalizaci tří objektů, jedná se o výtvarný a taneční pavilon a spojovací chodbu. U výtvarného pavilonu došlo k výměně oken, rozvodů i zateplení obvodových stěn. Práce by měly být hotové do konce roku, pavilon bude žákům k dispozici v roce 2023. „Většina prací je již hotová, zbývá dokončit malby, obklady, nášlapné vrstvy podlah a osadit výtah. Počítáme s tím, že do konce roku bude výtvarný pavilon zkolaudován a připraven k nastěhování. Výuka zde bude moci fungovat od začátku příštího roku a žáci začnou opět plně využívat fotoateliér, keramickou dílnu včetně pecí, malířské ateliéry a výstavní prostory,“ dodává primátor města Alexandr Hrabálek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.