Spor o pozemky je u konce, díky tomu může pokračovat výstavba polyfunkčního domu Dornych

Zdroj: archdesing.cz

BRNO – Brněnští radní schválili dohodu o narovnání mezi městem Brnem a společností KVINT, která neoprávněně užívala pozemky na Trnité. Spor bude tedy vyřešen mimosoudně a díky tomu se může pokračovat v rekultivaci území v rámci výstavby polyfunkčního objektu Dornych.

Společnost KVINT byla vlastníkem několika stánků s občerstvením nacházejících se v katastrálním území Trnitá mezi zdí vlakového nádraží a obchodem Tesco. Od října 2010 neměla společnost oprávnění užívat pozemky a měla stánky odstranit. To se nestalo, proto město podalo v roce 2019 žalobu. „Městský soud v Brně žalobu zamítl a krajský soud toto rozhodnutí potvrdil. Rozsudek krajského soudu poté v letošním roce zrušil Nejvyšší soud ČR a celá věc se tak vrátila Městskému soudu,“ upřesnil radní pro oblast majetku Jiří Oliva.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Brno a KVINT se proto dohodli na mimosoudním vyrovnání. Letos v květnu byla odstraněna část staveb, zbylé co nevidět. Společnost se také zavázala zaplatit dluh ve výši 84 tisíc korun na bezdůvodném obohacení. Díky tomuto řešení již nic nebrání tomu přednádražní prostor kultivovat a revitalizovat a pokračovat tak ve výstavbě komplexu Dornych, který bude stát místo Tesca.