Auto na střeše, dopravní nehody i srážka s chodcem. Takový je začátek nového roku

Zdroj: HZS Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – Začátek nového roku se nesl v duchu nehod. Řidička u Chvojence skončila i s dítětem v nemocnici, motorkář se v Srchu střetl s chodcem a v Tuněchodech dopadlo auto na střechu.

První lednový den zajela do příkopu řidička mezi Chvojencem a Býští. „Zdravotnická záchranná služba do nemocnice převezla matku a dítě. Hasiči provedli zajištění vozu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

V Přívratu vjelo auto mimo vozovku a dvě zraněné osoby skončili v nemocnici. Dvě auta havarovala v Živanicích směrem na obec Dědek. „Při nehodě byla jedna osoba zraněna, hasiči ji vyprostili z vozu. U jednoho vozu unikaly provozní náplně. Na vozovku hasiči položili sorpční čtverce,“ popsala Horáková.

Ke srážce motocyklisty s chodcem došlo v podvečer v Srchu. Na místě se nacházela osoba s poraněnou hlavou, kterou hasiči ošetřili a překryli. Následně si pro osobu přijela záchranka.

Dnes ráno jeli hasiči k nehodě v Tuněchodech, kde skončilo auto na střeše. Cestující, kteří v něm jeli, byli při příjezdu hasičů už mimo auto. Na obchvatu Chrudimi směrem na Kočí, se po osmé hodině ráno srazily dvě auta. Dvě zraněné osoby si převzala záchranná služba.