Někteří břeclavští občané předvedli, že umí být kreativní i na Silvestra

foto: Městská policie Břeclav

BŘECLAV – Břeclavští strážníci měli o silvestrovské noci plné ruce práce s některými experty a do rána se nezastavili.

Na Silvestra ještě ani neodbila půlnoc a operátor městského kamerového dohlížecího systému už hlásil podezřelý přesun dopravní značky „Práce na silnici“ ulicí Jana Palacha. Alkoholem posilněný jedinec si ji nesl na rameni i se sloupkem, protože prý si s ní chtěl před kulturákem zatančit. Už dvacet minut po půlnoci hlídka předávala záchranářům na ulici ležícího podchlazeného mladíka v kómatu. Té noci naštěstí jediného. V jednu hodinu si zas operátor všiml, že se muž postávající před budovou nádraží zajímal o nezajištěné jízdní kolo. A protože čekal na první ranní spoj, rozhodl se zkrátit si dlouhou chvíli projížďkou po okolí. K jeho nemalé lítosti mu to strážníci nekompromisně zatrhli a čekání mu krátili úředními úkony. O dvě hodiny později strážníky upozornili svědkové na pravděpodobně podnapilého řidiče motorového vozidla na třídě 1. máje. Už při komunikaci s řidičem bylo strážníkům jasné, že dechová zkouška bude pozitivní. A opravdu byl výsledek daleko přes jedno promile.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Směnu strážníkům zpestřila i drsná potyčka skupiny osob před Domem kultury, která si vyžádala lékařské ošetření většiny účastníků a hašení hned několik hořících zbytků po pyrotechnice v různých částech města. V souvislosti s odpalováním pyrotechniky strážníci řešili i škodu na motorovém vozidle na sídlišti Na Valtické. „Připomínáme, že v létě loňského roku vešla v platnost obecně závazná vyhláška č. 4/2022 o regulaci používání zábavní pyrotechniky. Kromě vyhláškou stanovených výjimek je užívání a provozování zábavní pyrotechniky, provádění pyrotechnických efektů a odpalování ohňostrojů zakázáno,“ připomněla mluvčí strážníků Lenka Rigó.