Konec týdne byl ve znamení vážně zraněných chodců. Muž přecházel na červenou

Semafor. Foto ilustrační: Pixabay

OSTRAVA / POLANKA NAD ODROU – Konec týdne se nesl ve znamení zraněných chodců. Muži v Petřkovicích se pěkně vymstilo přecházení na červenou, srazilo ho auto. Vůz srazil také ženu v Polance nad Odrou. Jejich zranění byla poměrně vážná, naštěstí se je zdravotníkům podařilo přepravit do nemocnice.

Posádka rychlé lékařské pomoci vyjížděla v pátek večer 6. ledna do Petřkovic k třiašedesátiletému muži, který se rozhodl, že přejde přes přechod na červenou. Jeho rozhodnutí však nebylo vůbec šťastné, srazilo ho projíždějící auto. V okamžiku příjezdu sanitky byl v bezvědomí, utrpěl život ohrožující poranění v oblasti hlavy a dolní končetiny. „Zasahující lékařka zajistila dýchací cesty a převedla pacienta na přístrojem řízenou ventilaci. Po dalších ošetřeních ho posádka předala do péče týmu urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

V odpoledních hodinách téhož dne pomáhaly týmy devětašedesátileté ženě v Polance nad Odrou, kterou také srazilo auto. „Utrpěla vážné zranění a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče ji záchranáři transportovali do ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil Humpl.