Mladík se snažil ukrást vánoční výzdobu na kroměřížském náměstí

Foto: město Kroměříž

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížští strážníci v těchto dnech dopadli mladíka, který se pokusil na Komenského náměstí odcizit část vánoční světelné výzdoby. Čin oznámila na linku 156 kolemjdoucí žena, která viděla u jedné z adventních světelných svící skupinku mládeže. „Kamerou poté strážníci zjistili, že jeden mladík se snaží s výzdobou manipulovat. Na místo vzápětí vyrazila hlídka,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš.

Do příjezdu strážníků se mladíkovi podařilo odpojit jeden ze svítících stromečků, který si poté dal na rameno a z místa odcházel. „Při příjezdu hlídky stromeček položil. Strážníkům řekl, že stromeček nesvítil a on se ho prý snažil opravit. Z kamerového systému ale bylo zjištěno, že tvrzení muže se nezakládá na pravdě. Kamera totiž zaznamenala, že uvedená ozdoba svítí a že ji mladík odpojuje a dává si ji na rameno,“ dodal Kubiš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci následně skutek osmnáctiletého muže kvalifikovali jako přestupek poškozování majetku. Nyní ho bude řešit příslušný správní orgán.