Přijďte se podívat na divadelní představení Tajemství Boženy Němcové

HRADECKO – Inscenace vám představí životní příběh jedné z našich největších českých spisovatelek v nevšedním propojení divadla, hudby a literatury. Těšit se můžete už příští týden v Obřadní síni v Černilově.

Božena Němcová byla v českých dějinách nesmírně idealizovanou a příkladnou postavou. Byla dávána za vzor všech lidských ctností a považována za trpitelku týranou surovým manželem. Ale co když všechno bylo ještě jinak? Co když spousta dílků přepestré skládanky života byla prostě vynechána nebo neostře zamlžena?

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Dvě postavy milenců – básníků vystupují v představení také jako hudebníci a zahrají ukázky dobové romantické hudby a písní z doby Němcové. Kromě tragiky obsahuje tato hra také spoustu humoru a absurdity, která může leccos napovědět i lidem v současnosti,“ láká k účasti za pořadatele Jana Žárská.

Představení se uskuteční příští středu 25. 1. 2023 od 19 hodin v Obřadní síni v Černilově.  Hraje umělecká skupina Starý Návrat. Pořadateli jsou Obec Černilov-Místní knihovna v Černilově a spolek Ulita Černilov, vstupné činí 50 korun.