Situace okolo rekonstrukce domu kultury v Šumperku se snad už brzy pohne dopředu

ŠUMPERK – Soutěž na zpracování projektové dokumentace pro rekonstrukci domu kultury v Šumperku se dostala do slepé uličky. Městská rada se situací zabývala na svém včerejším zasedání a rozhodla o zrušení stávající veřejné zakázky. Na projekt bude vypsaná nová soutěž.

Situace kolem zahájení rekonstrukce domu kultury v Šumperku by se měla už brzy pohnout dopředu. Stávající výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace totiž uvízlo ve slepé uličce, když město vyloučilo ze soutěže jednoho ze dvou účastníků a Úřad pro ochranu hospodářské soutěže toto rozhodnutí zrušil. Proti rozhodnutí se město odvolalo, avšak situace na stavebním trhu se během doby, která mezitím uplynula, razantně změnila a podané nabídky už nejsou aktuální. Městská rada se proto na svém včerejším zasedání situací zabývala a rozhodla o zrušení stávající veřejné zakázky. „V tuto chvíli je to nejefektivnější a nejrychlejší cesta k výsledku,“ vysvětlil místostarosta města Karel Hošek. Doplnil, že tedy bude vypsána nová soutěž.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

„Městská rada se zabývala celkem třemi variantami. Nakonec se přiklonila k řešení, které je z časového hlediska nejvýhodnější, protože stávající soutěž skončila ve slepé uličce,“ vysvětlil místostarosta Karel Hošek, v jehož gesci je odbor strategického rozvoje, územního plánu a investic. Podotkl, že zvolená varianta zabrání dalším průtahům především z hlediska možných námitek soutěžících subjektů. „Vzhledem k situaci na stavebním trhu také předpokládáme, že na zakázku zareaguje více subjektů,“ doplnil Karel Hošek.