Na zastávkách v Přerově hledejte QR kód. Rychle vám řekne, v kolik jede autobus a jestli má zpoždění

PŘEROV – Složitě vyhledávat v jízdních řádech v Přerově už nemusíte. Ani odhadovat zpoždění autobusu. Stačí přijít na zastávku a načíst do chytrého mobilu QR kód, přes který se dostanete k aktuálním informacím.

Po načtení QR kódu do mobilu se objeví aktuální informace. „Objeví se portál cestujok.cz a načte se online odjezdová tabule s přehledem spojů i s časem odjezdu a případným zpožděním autobusů, které z dané zastávky odjíždí,“ popsal náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil. Nová vychytávka je už k dispozici na sedmdesáti zastávkách v Přerově – pouze v místních částech Čekyně, Penčice a Žeravice budou kódy k dispozici až příští týden. „Novinku jsem okamžitě vyzkoušela a ocenila – tato „maličkost“ určitě usnadní cestování všem cestujícím,“ řekla Margita Považanová, která má na přerovském magistrátě na starosti autobusovou dopravu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Město Přerov je obsluhováno 12 autobusovými linkami, které společnost Arriva zajišťuje dvaadvaceti nízkopodlažními autobusy.

QR kódy přinesou cestujícím rychlou informaci. Na základě požadavku města zajistil tuto novinku dopravce na své náklady.