Strážníci a policisté v Olomouci zabránili tragédii

Ilustrační foto

OLOMOUC – V pondělí večer mohlo v Olomouci dojít k velké tragédii. Mladý muž zde chtěl ukončit svůj život pod koly vlaku, v tom mu naštěstí zabránily hlídky strážníků a policistů.

V pondělí po půl osmé večer se na městskou polici v Olomouci obrátila nešťastná babička s tím, že její již dospělý vnuk, o kterého se stará, utekl z jejího bytu a chce ukončit svůj život skokem pod vlak v městské části Černovír u místního mostu. Městská policie okamžitě vyslala dostupné hlídky a obratem o věci vyrozuměli i státní policii. Po příjezdu na místo strážníci v kolejišti železniční tratě zaslechli křičící osobu, která utíkala od mostu po kolejích. Mezitím operační středisko městské policie komunikovalo s dispečerem Českých drah s cílem v dané oblasti zastavit veškerý provoz. “Tou dobou hlídka pronásledovala dotyčného a z dálky svítilnou signalizovala v protisměru blížícímu se vlaku, aby zastavil. Po chvíli byla osoba společně dostižena hlídkami městské a státní policie kousek od již stojící vlakové soupravy a odvedena mimo kolejiště do bezpečného prostoru,” uvedl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Po úspěšném zásahu mohl být provoz na trati opět obnoven. Nešťastný muž potvrdil, že chtěl na místě skutečně ukončit svůj život. Před svým pokusem se posilnil alkoholem, policistům nadýchal 1,26 promile. “Po všech nezbytných úkonech zůstal případ v rukou Policie ČR k dalšímu řešení a všichni si na místě oddechli, že nebyl zmařen mladý lidský život,” uzavřel Čunderle.