Na hodonínské radnici přivítali prvního občánka města

foto: Město Hodonín

HODONÍN – Přesně 44 minut po silvestrovské půlnoci spatřil světlo světa první občánek města Hodonína Mareček Růžička. Tento týden se spolu s rodiči přišel představit na radnici.

První občánek města Hodonína Mareček Růžička se na radnici přišel představit v úterý 17. ledna společně s rodiči. Chlapeček s váhou 3810 g a mírou 51 cm se narodil v uherskohradišťské porodnici, kam maminku přivedly nejen pozitivní recenze, ale i možnost porodu do vody. K tomu však nakonec nedošlo a na svět přišel akutním císařským řezem. Více informací k milé návštěvě najdete na webu města Hodonína. Návštěvu radnice malý chlapeček skoro celou prospal. A přesně takový je prý většinu času. „Mareček je naprosto úžasné miminko, je hodný, a brečí, jen když ho bolí bříško nebo když má hlad,“ popsala první týdny svého synka maminka Markéta. Z obrovské životní změny je nadšený i tatínek Jaroslav.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přestože Marečkovy rodiče pocházejí z různých koutů republiky, v Hodoníně našli svůj domov i zaměstnání a jsou zde spokojeni. „Marečkovi přeji hlavně zdraví, štěstí, lásku rodičů, kterou, jak jsem se přesvědčil, má opravdu velikou, takže ať se mu v životě daří a ať je zdravý,“ popřál mu do dalšího života starosta města Libor Střecha. Kromě pamětního listu dostali rodiče od města také poukaz na 5 tisíc korun na nákup kojeneckého zboží.