Policie pátrá po třech kolech odcizených z bytového domu ve Strakonicích

ilustrační foto (zdroj Novinkraje.cz / foto Tomáš Branda)

STRAKONICE – Ze soboty na neděli odcizil neznámý pachatel z kolárny domu v ulici Čelakovského ve Strakonicích jízdní kola. Aktuálně policie pátrá po jednom horském kole a dvou elektrokolech. V případě jakýkoliv informací o těchto kolech můžete kontaktovat policii například na linku 158.

O případu krádeže kol ve Strakonicích informovala policejní mluvčí Jaromíra Nováková. „Jednalo se o pánské horské jízdní kolo značky Rock Machine s držákem dětské sedačky a kolo značky GT. V kolárně odcizil ještě další dvě elektrokola značky KTM s držáky na dětské sedačky včetně zámků a brašnou značky Topeak,“ popsala mluvčí. Celková škoda je vyčíslena na bezmála 134 000 korun. Jak uvedla Jaromíra Nováková, pachatel dveře kolárny otevřel násilím a přeštípal lankové zámky, kterými byla kola k sobě připoutána.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Informaci o krádeži jízdních kol majitel také zveřejnil na místní sociální síť. „Na základě zveřejněných fotografií se podařilo jedno jízdní kolo najít, kdy si jej nedaleko místa činu všiml kolemjdoucí svědek, který kontaktoval majitele. Policisté kolo zajistili jako věcnou stopu a krádeží se i nadále intenzivně zabývají,“ doplnila policejní mluvčí.

V případě, že by mohl podat někdo jakékoli informace o elektrokolech značky KTM nebo o pánském kole značky Rock Machine, ať se neprodleně ozve na telefonní číslo 974 237 700 nebo na linku 158.

odcizené horské kolo (zdroj Policie ČR)
odcizené elektrokolo (zdroj Policie ČR)
odcizené elektrokolo (zdroj Policie ČR)