Po tribuně Na Křemelce ve Strakonicích má město v plánu opravit její sociální zařízení

tribuna Na Křemelce ve Strakonicích (zdroj FB Město Strakonice)

STRAKONICE – V loňském roce byla opravena tribuna Na Křemelce za 5 milionů korun. V letošním roce chce město pokračovat opravou sociálního zázemí tribuny.

Jak informovala mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková, vloni rekonstrukcí prošly především ocelové konstrukce. Ty bylo nutné ve zkorodovaných místech vyměnit za nové, zbylé opískovat a následně celé opatřit nátěrem. Stejně tak lavice a betonové plochy došly oprav. Tribuna byla dovybavena zcela novou elektroinstalací a novým nasvětlením. Letos město usiluje o opravu sociálního zázemí tribuny.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Dispoziční řešení hygienického zázemí není dobré. Prostor na dámských i pánských toaletách je příliš stísněný. Stísněnost způsobuje množství dveří, které zabírají zbytečně rozlehlý prostor a zhoršují tak provozní podmínky. Další nevýhodou je v současné době již nevyhovující světlý průchod dveřmi o rozměrech pouhých 600 krát 1 970 metru. Další bolestí jsou samotné rozměry toaletních kabin,“ popsala Bučoková.

Projekt navrhuje vybourání zděných příček a jejich náhradu za nové sanitární stěny pro oddělení jednotlivých toalet. Při té příležitosti budou vybourány i stávající zařizovací předměty, rozvody vody a kanalizace.

Město s projektem rekonstrukce zázemí tribuny Na Křemelce podalo žádost o krajskou dotační podporu. Předpokládané náklady jsou v částce 1 556 497 korun včetně DPH. Výsledná cena realizace se bude odvíjet od výběrového řízení na dodavatele a očekává se, že bude nižší.

„Město má možnost požádat o dotaci ve výši osmdesát procent celkových skutečných nákladů. K realizaci plánované opravy dojde za předpokladu, že město Strakonice uspěje s žádostí o dotaci a budou přiděleny finanční prostředky na opravu,“ vysvětlila mluvčí strakonické radnice.