Dvacetiletá řidička dostala smyk a narazila do dvou aut v protisměru

Ilustrační foto

PELHŘIMOV – Příliš rychlá jízda stála za dopravní nehodou, k níž došlo ve čtvrtek odpoledne u Počátek na Pelhřimovsku. Řidička Volkswagenu přejela smykem do protisměru, kde se postupně střetla s dvěma osobními vozidly. Její spolujezdkyně skončila v nemocnici.

Nehoda se stala ve čtvrtek 26. ledna před třetí hodinou odpoledne v katastru obce Počátky. „Dvacetiletá řidička osobního vozidla Volkswagen z důvodu nepřiměřené rychlosti jízdy dostala s vozidlem smyk a přejela do protisměru, kde jelo v tu dobu vozidlo Renault a došlo k bočnímu střetu,“ informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

To však nebyl konec. Následovala čelní srážka Volkswagenu s protijedoucím vozem Škoda. Vozidlo VW poté přejelo mimo komunikaci. „Při dopravní nehodě utrpěla zranění spolujedoucí v automobilu Volkswagen, která byla zdravotnickou záchrannou službou převezena do Nemocnice Pelhřimov,“ doplnila mluvčí.

Řidiči podstoupili dechové zkoušky, policisté u všech tří požití alkoholu vyloučili. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na více než 300 tisíc korun. „Řidička Volkswagenu je podezřelá ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy,“ dodala Michaela Lébrová.