Srážka auta s chodcem na Vsetínsku si vyžádala lidský život

Foto: HZS Zlínského kraje

VSETÍNSKO – Tragicky skončila dnešní dopravní nehoda u Dolní Bečvy. Krátce po druhé hodině tu došlo ke střetu osobního auta s chodcem, který muž bohužel nepřežil.

Mladá řidička osobního vozidla značky Audi jela od Rožnova pod Radhoštěm směrem na Dolní Bečvu. „Prozatím z nezjištěných příčin se v tomto úseku střetla s devětačtyřicetiletým chodcem, který i přes poskytnutou první pomoc na následky zranění zemřel,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Hasiči po příjezdu na místo pomáhali posádce zdravotnické záchranné služby s resuscitací sraženého chodce, která byla bohužel neúspěšná. Řidičce z havarovaného vozidla byla poskytnuta posttraumatická péče a následně ji záchranáři odvezli do nemocnice,“ sdělila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

U řidičky se provedla dechová zkouška, která vyšla negativní. „Zda byl pod vlivem alkoholu chodec, budeme vědět až z výsledků nařízené soudní pitvy. Vyšetřování dopravní nehody si na místě převzali kriminalisté. Míra zavinění účastníků dopravní nehody je předmětem dalšího šetření,“ řekl Jaroš.

U havarovaného auta hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Vůz také stabilizovali do doby, než přijel vyprošťovací automobil ze Zlína. „Drobný únik provozních kapalin jímali do záchytné nádoby na úkap a také pomocí sorpčního koberce. Díky včasnému zásahu nedošlo k úniku do blízké vodoteče,“ dodala Javoříková. Nakonec hasiči havarovaný automobil naložili na vozidlo odtahové služby a provedli úklid vozovky.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje