VIDEO: Pokusili se ukrást katalyzátor, ale chytili je. Jak to se zloději dopadlo?

Zloději se snaží ukrást katalyzátor. Foto: Městská policie FM

FRÝDEK – MÍSTEK – Dva nenechavce se podařilo chytit městským strážníkům. Zloději se ve večerních hodinách pokusili autu, které stálo na místě určené pro invalidy, odřezat katalyzátor. Krádež zloději polské národnosti nestihli dokončit, všiml si jich strážník za kamerami. Poslal za nimi hlídku.

Nepovedená krádež katalyzátoru se stala ve večerních hodinách na ulici Komenského v Místku. Strážník za kamerami viděl, jak neznámý muž zkouší na vozidlo nasadit zvedák a následně odchází pryč. „K k vozu vrátil s druhým mužem. Jeden hlídal a druhý ležel pod autem. Z jednání obou bylo zřejmé, že se snaží odcizit katalyzátor,“ potvrdil ředitel Městské policie Frýdek-Místek Ivo Kališ.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Video: Městská policie FM

Hlídka už mezitím byla na cestě. Pachatelé zřejmě nečekali, že se objeví auto městských strážníků. V momentě, kdy auto spatřili, dali se zběsile na útěk směrem do parku, kde se rozdělili.

Jednomu z nich se podařilo utéct na nedalekou ubytovnu. Nic naplat, strážníci ho stejně chytili. Uniformovaní muže donutili, aby si na chodbě ubytovny lehl na zem, poté ho spoutali a následně odvedli z ubytovny, jak je vidět ve videu.

Druhého zloděje sledoval strážník za kamerami, který hlídce pomohl s místem pohybu pachatele. Strážníci ho chytili na křižovatce ulic Frýdlantské a Komenského. Hlídka po chycení zjistila, že pachatelé jsou recidivisté. Vyšlo najevo, že jeden ze zlodějů se v Polsku vyhýbá nástupu do vězení právě pro krádež katalyzátorů.

Nenechavce si převzali policisté, kteří případ vyhodnotili jako majetkový přestupek ve stádiu pokusu. Bude tak zahájeno správní řízení. Polská strana o oba provinilce zájem neprojevila. Katalyzátor se pokusili ukrást 11. ledna.