Na Písecku vlak narazil do spadlého stromu a částečně vykolejil

Vlak na Písecku narazil do spadlého stromu (zdroj Policie ČR)

PÍSECKO – Policisté vyjížděli v pondělí před devátou hodinou večerní k nehodě osobního vlaku. Na trati nedaleko obce Oslov spadl na trať strom a osobní vlak do něj přes veškerou snahu strojvedoucího narazil. Přední část vlaku částečně vykolejila.

Jak uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, vlak jel po železniční trati ve směru od vlakové stanice Červená nad Vltavou k vlakové stanici Vlastec. „Nedaleko obce Oslov zpozoroval strojvedoucí v kolejišti překážku, jednalo se o strom. Rychle aktivoval brzdu, přesto došlo k nárazu přední části vlaku do stromu,“ popsala mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle informací policie se jednalo se o smrk o délce cca 23 metrů a o průměru kmene cca 60 centimetrů, který spadl do kolejiště pravděpodobně kvůli silnému větru. Přední část vlaku po nárazu částečně vykolejila. Ve vlaku jelo celkem 5 osob, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

„Policisté na místě provedli strojvedoucímu dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Celková škoda, která při nehodě vznikla, byla vyčíslena na 850 000 korun,“ dodala Schwarzová.