Kradl, co se dalo a udělal škodu za téměř 80 tisíc korun

Ilustrační foto

TRUTNOVSKO/NÁCHODSKO – Královédvorští policisté objasnili koncem ledna tohoto roku 17 skutků protiprávního jednání, kterého se dopustil čtyřiatřicetiletý muž. Ke všemu ho zřejmě vedlo, to že je bez doma a užívá drogy.

Jeho regionem byl Dvůr Králové nad Labem a Jaroměřsko. „Muž cílil zejména na zaparkovaná osobní vozidla, do kterých násilím vnikal, přičemž je poškodil a zajímal ho veškerý jejich obsah. Odcizil z nich například cigarety, autorádio a golu sadu. Mnohdy způsobil škodu vyšší na poškození auta než na majetku,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Několikrát vnikl také do zahrady, odkud ukradl například elektromotory a hliníkové plechy v hodnotě 40 tisíc korun. V jednom případě vnikl do obydleného domu, kde jen chvilku pobyl. To však nebyly všechny jeho hříchy, třikrát usedl za volant auta, aniž by měl řidičák. Zákaz řízení mu byl vysloven rozhodnutím městského úřadu do prosince 2023.

V případě prokázání viny hrozí hříšníkovi až 2letý pobyt ve vězení.