Podvodník se vydával za slavného herce, seniorku ze Zlínska obral o 1,5 milionu

Ilustrační foto

ZLÍNSKO – Za důvěřivost těžce zaplatila seniorka ze Zlínska. Neznámý podvodník ji během necelého roku připravil postupně o 1,5 milionu korun. Vydával se přitom za kanadského herce, který podporuje charitu a pomáhá potřebným.

Žena podvodníkovi peníze zasílala od května roku 2021 do loňského března. „Prostřednictvím komunikace na whatsappu či emailu sliboval ženě nejprve vyléčení jejího nemocného syna, poté sňatek. Dokonce jí vyhrožoval americkými soudy za to, že měla v komunikaci na sociální síti urazit jeho přítelkyni. Žena přišla o veškeré úspory, o peníze svého syna, stavební spoření, důchodové pojištění, prodala svůj i synův stavební pozemek a vzala si dvě půjčky,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vloni v lednu mu dala dokonce přístup do internetového bankovnictví, protože jí tvrdil, že jí všechny peníze vrátí. Mohl tak čerpat z jejího účtu, kdykoliv tam měla peníze. „Žena po nějaké době změnila přístupová hesla a komunikaci s mužem ukončila,“ dodala Kozumplíková.

Podvodem se nyní zabývají zlínští policisté z oddělení hospodářské kriminality. V případě dopadení hrozí pachateli až 8 let za mřížemi.