VIDEO: Ujíždět zvládl jen minutku, skončil ve vazbě

ilustrační foto: Policie JMK

HODONÍN – V minulém týdnu ujížděl policejní hlídce na Hodonínsku šestačtyřicetiletý muž. Dokázal to však jen chvilku, proti terénnímu autu policistů neměl šanci.

Policejní hlídku ve služebním voze minul na Hodonínsku šestačtyřicetiletý muž v postarším Renaultu značnou rychlostí, čímž upoutal jejich pozornost. Jak popsal policejní mluvčí David Chaloupka, pokusili se ho policisté zastavit, zastavit, jenže řidič začal ujíždět. Ale ztratit se policistům z dohledu se mu nedařilo. Aby je setřásl, ujížděl přes cyklostezku a následně pokračoval do volného terénu. Jeho auto však nebylo vhodné k jízdě na nezpevněné cestě. V rozmáčeném povrchu jej policisté dostihli a za pomoci donucovacích prostředků zadrželi. „Odmítnutí testu na alkohol a drogy mu nebude nic platné, pro předchozí prohřešky má totiž platný zákaz řízení a jeho porušením se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a skončil tak ve vazbě,“ vysvětlil Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.