AKTUALIZOVÁNO: Podívejte se na fotografie ze smrťáku na Rudné

Smrtelná nehoda Rudná. Foto: HZS

OSTRAVA – Před nedávnou chvílí jsme vás informovali o smrtelné nehodě na Rudné, při které zemřel pětapadesátiletý řidič. Cestu mu zkřížil sedmačtyřicetiletý muž, který nadýchal dvě promile, nehodu měl zavinit. Na místě zasahovali kromě policie a zdravotníků také hasiči.

Viník chtěl z místa utéct!

Nehoda se stala na 291 kilometru Rudné, konkrétně u firmy Liberty před sjezdem na Bartovice a Radvanice ve směru na Havířov. Sedmačtyřicetiletý muž jel v autě Audi A4 od ulice Šenovská k Vratimovské. Z neznámých důvodů vjel do protisměru, kde se srazil s pětapadesátiletým mužem ve voze Mazda. „Policisté šetřením na místě zjistili, že řidič, který nehodu způsobil se pokusil z místa utéct,“ informovala mluvčí policie Eva Michalíková. V útěku mu naštěstí zabránili svědci nehody. Jak se ukázalo, k úprku od nehody měl důvod. Policisté na místě provedli test na alkohol, a sedmačtyřicetiletý muž nadýchal dvě promile.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž byl po nehodě zaklíněný

Na místo dorazila hasičská jednotka z Ostravy –  Zábřehu a dobrovolní hasiči z Radvanic. Pětapadesátiletý muž zůstal ve voze zaklíněný. Zraněním bohužel podlehl. Mrtvý zůstal ve vozidle do doby, než policisté na místě provedli prvotní šetření nehody.

Řidič, který nehodu měl zavinit byl při příjezdu sanitek už mimo svůj vůz. „Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili místo dopravní nehody. Po ukončení šetření nehody policisty vyprostili hasiči zaklíněnou osobu a předali ji k dalším úkonům přítomnému koronerovi,“ sdělila mluvčí Moravskoslezských hasičů Kamila Langerová. Následně havarovaná vozidla hasiči přesunuli ke krajnici a následně je odvezla odtahová služba.

Na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů z Radvanic, která po provedení vyprošťovacích prací a ukončení šetření příčiny nehody policisty komunikaci uklidila. Po celou dobu zásahu byla silnice neprůjezdná. Nehoda se stala ve středu 8. února večer. Další podrobnosti najdete v prvním článku.

Foto: HZS ČR.
foto: HZS ČR