Kopance a vulgární nadávky. Policie šetří drsný zákrok strážníků v Lipníku

Ilustrační foto

LIPNÍK NAD BEČVOU – Policie šetří drsný zákrok strážníků v Lipníku nad Bečvou z minulého týdne jako zneužití pravomoci úřední osoby. Asi půlminutový videozáznam z incidentu pořídil náhodný svědek a zveřejnil jej na sociálních sítích.

Asi půl minutový videozáznam incidentu, který se odehrál v sobotu 11. února v odpoledních hodinách na náměstí Osvobození v Lipníku nad Bečvou se objevil na sociálních sítích. Videozáznam pořídil náhodný kolemjdoucí, který byl svědkem drsného zákroku městských strážníků. Ti měli převézt na záchytku opilého muže a přitom ho kopali a doprovázeli to vulgarismy nejhrubšího zrna. Případ prošetřuje policie jakožto zneužití pravomoci veřejného činitele. “Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby, za který dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku až na pět let nebo zákaz činnosti,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

K případu se vyjádřilo také vedení města. “V sobotu 11. února 2023 v odpoledních hodinách zasahovali strážnici Městské policie Lipník n. B. na náměstí Osvobození. Způsob vedení zákroku městských strážníků nebyl správný a profesionální a byl také naprosto nepochopitelně provázen vulgárními výroky,” píše se v jejich stanovisku. “Takovéto chování důrazně odsuzujeme, neboť velmi poškozuje do této doby dobrou pověst naší městské policie a jsme přesvědčeni, že se jednalo o osobní selhání,” dodali zástupci města.

Zdroj: Instagram, czech.policie