Ponořte se do písní českého baroka

PÍSEK – Zaposlouchat se do tónů hudby z období českého hudebního baroka je pro mnohé z nás přímo balzámem. Takovou možnost zastavení a rozjímání vám nabízí Loutna česká. Cyklus třinácti písní s instrumentálním doprovodem autora Adama Michny z Otradovic zazní nyní v podání Ensemble Inégal.

Tento soubor s dirigentem Adamem Viktorou získal evropské renomé díky svým vysoce ceněným koncertům a CD nahrávkám. Je též synonymem pro objevy z odkazu geniálního českého barokního skladatele Jana Dismase Zelenky. Vám však nyní předvede zpracování díla, které bylo původně vydáno pod poněkud širším názvem. Tedy „Loutna česká v svátek, v pátek, v kostele, při stole jak se líbí v každou chvíli, radostně, žalostně, spasitelně znící, složená a vydaná od Adama Michny z Otradovic Jindřicho Hradeckého L.P.1653.“

Vydejte se zkoumat druhou ze tří vydaných sbírek Adama Michny z Otradovic. Věnuje se různým aspektům sjednocení světa s Bohem nejen na individuální, ale i na globální úrovni. Tóny Loutny české rozezní Svatou Trojici v Písku 12. března v 18 hodin.