Dvaadvacetiletý cizinec havaroval s nákladním autem na Pelhřimovsku

Foto: HZS Kraje Vysočina

PELHŘIMOV – Dvě jednotky hasičů zasahovaly v úterý dopoledne při nehodě u Nové Bukové na Pelhřimovsku. Pod nákladním vozidlem se utrhla krajnice, řidič narazil do stromů a havaroval. Škoda přesáhla čtvrt milionu korun.

Nehoda se stala v úterý 21. února kolem půl osmé ráno na silnici II/112 ve směru od Zajíčkova na Novou Bukovou. „Dvaadvacetiletý řidič, jednalo se o cizího státního příslušníka, vjel na nezpevněnou krajnici, která se pod váhou vozidla utrhla. Poté přední částí vozidla narazil do dopravního zařízení a do dvou vzrostlých stromů a následně havaroval mimo komunikaci,“ popsala nehodu mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidič vyvázl bez zranění, o to hůř ale dopadlo vozidlo. „Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 272 000 korun,“ doplnila mluvčí. Dechová zkouška vyloučila, že by řidič požil alkohol.

„Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo technicky zabezpečili. Následně pomohli s naložením havarovaného vozidla na odtah,“ uzavřela mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Příčinu, průběh a okolnosti nehody policie šetří.

Foto: HZS Kraje Vysočina