Zámek Hluboká si můžete prohlédnout i v zimě

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – Také máte zažito, že hrady a zámky jsou v zimě zavřené? O Státním zámku v Hluboké nad Vltavou to ovšem neplatí. Jeho prostory jsou totiž temperované, takže po jeho zimní prohlídkové trase do lovecké jídelny či pracovny dr. Adolfa můžete vyrazit i nyní.

Bývalo tradicí, že se brány tohoto zámku na konci října uzavřely a museli jste čekat až do dubna, než se zase otevřou. Nyní ovšem temperované prostory umožňují pracovníkům zámku přivítat vás i v chladném období. A že vám má nabídnout! Postupně se instalovaly pokoje, které patří spíše ke komornějším. Zajímají vás soukromá apartmá posledních čtyř generací majitelů hlubockého panství? Co se skrývá v Hamiltonově salonu? A co najdete na chodbách? Jistě si všimnete trofejí a grafických listů z 18. století s tématem lovu. Poznáte v zarámovaných fotografiích členy knížecího rodu Schwarzenbergů?

Na zimní prohlídkové trase navštívíte i honosnou loveckou jídelnu, přípravnu, malou jídelnu dr. Adolfa, jeho pracovnu, obývací pokoj a ložnici. Tak nezapomeňte, že Státní zámek Hluboká nad Vltavou je do konce března otevřen od úterý do neděle v časech 9 až 16 hodin.