Potřeboval si vydělat peníze! Muž prodal vypůjčený bagr

PLZEŇ – Na svérázný způsob výdělku přišel třiačtyřicetiletý muž, který si během čtyř měsíců vypůjčil různé druhy stavebního nářadí, které ovšem následně nevrátil.

K prvnímu případu došlo v polovině června loňského roku, kdy s jednou plzeňskou společností uzavřel smlouvu o pronájmu stavebního stroje, konkrétně pásového bagru. Tento stroj měl po pár dnech vrátit, to už ovšem neudělal. Místo toho ho totiž prodal a peníze utratil pro svoji potřebu. To ho navnadilo a v podvodech poté pokračoval směle dál. „Scénář“ byl vždy stejný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Čtěte krimi články pohodlně z jednoho místa na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.

Muž vystupoval jako jednatel jedné společnosti, i když věděl, že byl z této funkce odvolán a provozování živnosti bylo přerušeno. „Ve třech případech následně uzavřel s různými firmami smlouvu o zapůjčení nářadí. Jednalo se například o vibrační desky, elektrocentrály, bourací kladiva nebo diamantové vrtačky. V jednom případě si dokonce zapůjčil stavební výtah. Věci poté nevrátil a použil je pro vlastní potřebu nebo je zpeněžil. Poškozeným společnostem způsobil škodu přes půl milionu korun. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až pět let odnětí svobody,“ sdělila mluvčí policie Michaela Raindlová.