AKTUALIZOVÁNO: Pátrání po muži se stařeckou demencí je u konce. Jaké zprávy přinesli policisté?

Aktuální podoba pohřešovaného. Foto: PČR

FRÝDEK – MÍSTEK – Pátrání po sedmašedesátiletém muži rozjeli policisté. Nedávno jsme vás informovali o tom, že se ztratil muž trpící stařeckou demencí. Muže policisté již našli, bohužel příběh má smutný konec.

Policie uvedla, že Jána Barčáka nalezli v sobotu 18. března bez známek života.“ Na úmrtí muže se s největší pravděpodobností nepodílela cizí osoba,“ doplnila mluvčí policie Eva Michalíková.

Popis muže

Pohřešovaný muž je vysoký asi 170 centimetrů, vypadá na 70 – 75 let, má hnědé oči, středně dlouhé šedivé vlasy, šedé vousy a mezi zuby větší mezery. Pohřešovaný má výraznou jizvu na hrudníku, po operaci je jeho chůze kolébavá.  V době zmizení měl na sobě pravděpodobně oblečenou tmavě modrou flísovou bundu, šedo černé tepláky a košili s límečkem neznámé barvy. Dále u sebe mohl mít  světle modrou plátěnou tašku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pátrání pokročilo!

Policisté nelenili ani minutu a dali se do sbírání informací. Zjistili, že měl v neděli 19. února jet autobusem frýdecko – místecké městské hromadné dopravy, konkrétně linkou 301, který jel od zastávky Místek Riviéra s konečnou stanicí Řepiště u kříže. Pohřešovaný nastoupil do autobusu v čase 19:47 hodin na zastávce Frýdek magistrát společně s dalšími cestujícími. „Dosud provedeným šetřením jsme však nezjistili, kde vystoupil,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Pokud jste linkou mezi půl osmou a osmou večerní cestovali a muže jste si všimli, volejte na linku 158. Stejná prosba míří za řidiči aut, kteří místem projížděli a jejich automobil má palubní kameru, aby také zavolali na bezplatnou linku, kde můžete sdělit i jakékoliv další informace, které policistům pomohou muže najít.

Ján Barčák
foto z městských kamer. PČR

Opustil svůj byt

Podle prvotních informací policie měl muž opustit svůj byt na ulici Bezručova  v pondělí 20. února někdy v ranních hodinách. O svém odchodu nepodal nikomu žádnou zprávu. „V bytě nechal rozsvíceno a zapnuté rádio, s sebou si nevzal ani mobilní telefon,“ doplnila Kubzová.