Ve věznici Mírov dnes hořelo. Vězeň zapálil lůžkoviny

Hrad Mírov
Ilustrační foto Wiki Commons

MOHELNICKO – Ve věznici Mírov na Mohelnicku, která patří k nejstřeženějším v republice, vypukl dnes ráno požár. Vězeň tu zapálil lůžkoviny.

Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zábřeha a Mohelnice dnes krátce po deváté hodině ráno vyjížděly k ohlášenému požáru ve věznici Mírov na Mohelnicku. Požár v jedné z cel byl ještě před příjezdem hasičů uhašen. „Jeden z odsouzených zapálil lůžkoviny a další předměty na cele. Ihned po zjištění byl z cely vyveden, byla přivolána záchranná služba a hasiči. Do příjezdu hasičů byl požár uhašen našimi vlastními silami,“ řekla mluvčí Vězeňské služby Markéta Prunerová pro Deník.cz. Vězeň se nadýchal zplodin hoření a byla předán záchranné službě. Podle mluvčí hasičů Lucie Balážové hasiči objekt přirozenou cestou odvětrali. Pomocí průmyslového vysavače z cely odsáli hasební vodu a jednotky se vrátily na své základy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.