Nehoda na dálnici D1: Řidiče museli oživovat, vrtulník ho dopravil do nemocnice

Foto: HZS JMK

VYŠKOV – V sobotu ráno se stala dopravní nehoda osobního auta s nákladním na 211. kilometru dálnice D1 u Holubic ve směru na Brno. Jednoho řidiče museli oživovat.

V sobotu dopoledne se vážně zranil jeden řidič při dopravní nehodě osobního auta s nákladním na 211. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Záchranáři ho museli oživovat. „Do nemocnic jsme převáželi celkem tři pacienty. Jeden z nich utrpěl těžká zranění a museli jsme ho resuscitovat,“ uvedla mluvčí záchranářů Barbora Truksová Zuchová. Hasiči pomáhali s resuscitací a s následným transportem do vrtulníku. U nehody zasahovaly tři jednotky profesionálních hasičů. „U jedné osoby jsme poskytovali i posttraumatickou intervenční péči. Z vozidel jsme nemuseli nakonec nikoho vyprošťovat. Zabezpečili jsme místo protipožárním opatřením z důvodu možného vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem,“ popsal mluvčí hasičů Štěpán Komosný. Dálnice ve směru na Brno byla během zásahu přibližně 20 minut zcela neprůjezdná. Následně se podařilo obnovit provoz jedním pruhem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na Vyškovsku se srazilo osobní auto s náklaďákem už v pátek v podvečer u Březiny. Vážná nehoda na několik hodin zablokovala silnici. Jak uvedl mluvčí hasičů Štěpán Komosný, po střetu zůstal v kabině zaklíněný řidič nákladního auta. „Vyprošťovali jsme ho ven. Následně ho záchranná služba vrtulníkem přepravila do nemocnice,“ doplnil Komosný. Druhý z řidičů podle všeho vyvázl bez výraznější újmy. Odborná firma pak vytahovala náklaďák zpátky na silnici.