Řidič ujížděl před policií, pak vyskočil z jedoucího auta. Alkohol v tom nebyl

Ilustrační foto

JIHLAVA – Čisté svědomí nejspíš neměl řidič osobního auta, které v pátek večer havarovalo v Lukách nad Jihlavou. Ve snaze vyhnout se policejní kontrole neváhal za jízdy vyskočit auta, které poté poničilo plot domu.

Řidiče osobního vozidla Opel chtěli v pátek 17. března po desáté hodině večer kontrolovat policisté. On ale na výzvu nereagoval a začal ujíždět pryč. Policisté vyrazili za ním. „Na ulici Čs. armády řidič nezvládl řízení, s vozidlem vyjel mimo vozovku na chodník, čímž došlo k poškození obrubníku,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

I přes tuto komplikaci jel řidič dál. Pak ale najednou z jedoucího vozidla vyskočil a dal se na útěk. „Vozidlo samovolně bez řidiče pokračovalo, vyjelo mimo komunikaci, kde na ulici Nová havarovalo a narazilo do oplocení domu. Muži se utéct nepodařilo a byl dostižen hlídkou,“ doplnila mluvčí.

Dechová zkouška vyloučila konzumaci alkoholu, test na přítomnost drog však sedmatřicetiletý řidič bezdůvodně odmítl, stejně jako odběr krve v nemocnici.

Policisté hříšníkovi zadrželi řidičský průkaz, do auta už sednout nesměl. „Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Škoda byla předběžně vyčíslena na dvacet osm tisíc korun. Muž je podezřelý ze závažných přestupků na úseku dopravy,“ dodala Michaela Lébrová.