Po celý duben se můžete zapojit do výzvy 10 000 kroků

Zdroj: Pixabay

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – Udělejte něco pro své zdraví a přihlaste se do výzvy 10 000 kroků, do které se zapojilo město Moravská Třebová. Cílem je vrátit chůzi a pohyb do našeho života.

Výzvu vyhlásila nezisková organizace Partnerství pro městskou mobilitu. Probíhá v měsíci dubnu. „Touto naší výzvou chceme rovněž podpořit politiku směřující ke snižování počtu aut ve městech. Zapojte se do soutěže a poznejte krásy naší země v rámci virtuální pouti,“ uvedl mluvčí města Jonáš Krummer. Součástí takové politiky je motivovat občany, aby častěji chodili pěšky, jezdili na kole a také vytváření ideálních podmínek pro cyklisty a chodce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém krajia žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zajímavé ceny čekají na tři soutěžící, kteří budou mít nejvyšší počet bodů. „Vyhodnoceni budou občané s trvalým bydlištěm ve správním území obce s rozšířenou působností Moravská Třebová,“ dodal Krummer. Veškeré podrobnosti o výzvě 10 000 kroků najdete na webových stránkách zde