V Raškovicích hořela hala, bylo v ní 37 zaměstnanců. Škoda je 13 milionů

Požár Raškovice. Foto: HZS MSK

RAŠKOVICE – K rozsáhlému požáru střechy haly v Raškovicích musely vyjet hasičské jednotky. V hale, ve které byly litinové baterie, se v době požáru nacházelo 37 lidí. Na místo vyjelo 12 hasičských jednotek, včetně zaměstnanců chemické laboratoře ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Požár vypukl ve středu 22. března jen patnáct minut před půlnocí. Požár byl velmi intenzivní, naštěstí se všem zaměstnancům podařilo z budovy utéct ještě před příjezdem hasičů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po příjezdu jednotky v celém areálu vypli přívod elektrické energie a rovněž uzavřeli přívod plynu. „Pro prvotní zásah nasadili tři vodní proudy a lafetovou proudnici z koše automobilové plošiny,“ sdělila mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Zásah komplikovala narušená stabilita haly, kvůli které nebylo možné vstoupit dovnitř. Příslušníci chemické laboratoře monitorovali ovzduší v okolí. Zvýšené koncentrace nebezpečných látek však nenaměřili.

Požár Raškovice. Foto: HZS MSK

Pro hašení využily zasahující jednotky vodu z hydrantové sítě, velitel zásahu rovněž koordinoval kyvadlovou dopravu cisteren a byl vyhlášený mimořádný poplach druhého stupně. Požár hasiči dostali pod kontrolu ve tři hodiny ráno.

Přesná příčina vzniku požáru je v šetření, na místě po uhašení pracovali hasiči i policisté. Výše škody je předběžně 10 milionů korun na skladovaném materiálu a 3 miliony korun na samotném objektu.

Požár Raškovice. Foto: HZS MSK