VIDEO: Policisté kontrolovali mládež ve zlínských nočních podnicích

Ilustrační foto

ZLÍN – Policisté s celníky vyrazili během víkendu na kontrolu nočních podniků ve Zlíně. Zaměřili se přitom na požívání alkoholu a návykových látek u dětí a mladistvých.

V průběhu noci zkontrolovali celkem 8 podniků, 152 osob a 10 vozidel. „Čtyři mladiství, tři dívky a jeden mladík, ve věku 16 let byli pod vlivem alkoholu, nejvíce nadýchala čerstvě šestnáctiletá dívka, a to 1,72 promile. Policisté vyrozuměli OSPOD a příslušnému úřadu oznámili podezření ze spáchání přestupku na úseku zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Postih čeká toho, kdo alkohol dětem podal nebo prodal,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V jednom z podniků objevili policisté několik litrů neoznačeného alkoholu. „Při průběhu kontrolní činnosti bylo zajištěno celkem 14 litrů alkoholu různých známých výrobních značek ve spotřebitelském balení, u něhož nebylo prokázáno zdanění. Rovněž také 18 litrů neznačeného lihu v podobě oblíbeného domácího ovocného destilátu (slivovice), u kterého bylo zjištěno skladování a možný prodej v rozporu s příslušným ustanovením zákona o lihu,“ řekl mluvčí zlínských celníků Dušan Janiš.

U dalších pěti osob se našlo různé množství neoprávněně držených drog, převážně se jednalo o marihuanu. „Menší množství na místě zlikvidovali, větší potom předali kriminalistům, kteří se zabývají drogovou problematikou. Při kontrole vozidel policisté zjistili, že jeden z řidičů usedl za volant vozidla pod vlivem drog,“ dodala Kozumplíková a tím, že v podobných kontrolách hodlají policisté i nadále pokračovat.

Foto: Celní úřad pro Zlínský kraj
Foto: Celní úřad pro Zlínský kraj
Foto: Celní úřad pro Zlínský kraj